Bicycle Network Victoria

IN2 Space

The brief was to create a space which reflected and embraced the organisational culture of the company, with a focus on creating a vibrant and dynamic workplace that has a strong sense of community. The interiors were to ensure that the open plan spaces supported and fostered the company’s core values. Situated on the upper level of a multi-storey building in Melbourne’s CBD, and with ceiling heights of 4.5 metres, the concrete floors and large windows make this the ideal back drop for a ‘less is more’ design solution. The use of recycled materials, low VOC paints, raw industrial finishes and scaffolding pipework were used to create a contemporary yet functional work space. In contrast, the modular workstations and ceiling hung screens offer flexibility and long term adaptability of the culture. Bold colour, pattern and use of textural compositions define spaces and functions throughout. The clever use of re-cycled wheels as patterned screening adds texture and fun, rather than kitsch.

1 award