Bundoora Dental Clinic

Cornall Building Design

This modest budget makeover of a tight space amplifies the impact that good design can bring to any design challenge. The somewhat tired interior has been completely transformed with the clever application of space planning and interior finishes and fixtures selection. Surgery rooms and the tiny reception area are flooded with natural light through the clever use of glazing in doors, and the placement of a slot window for borrowed light. A new materials palette balances natural stone and timber finishes with white and cheerful accent colours – offering subtle textures and a well-balanced overall calm to the new spaces. The restrained use of colour, finishes and detailing creates a sense of spaciousness and cohesion throughout the project. The high level of compliance and services needs that are required to be met for a Class 9a building have also been dealt with discretely and stylishly. This makeover exemplifies the power of good design in providing a resolution to a constrained design brief.

1 award