Carpenter Street Residence

Dig Design

The result of the renovation and additions to this weatherboard bungalow in one of Melbourne’s inner south-eastern suburbs is all-transforming. Retaining the original four rooms and fire-places, the designer has transformed the rear of the house into the clients’ desire for modern, inviting and warm spaces in which their growing family can live, love and play. The outcome is a stunningly modern five-bedroom home with three ensuites, one bath, a separate study, an open plan kitchen and dining area, two separate living areas, a beautifully appointed lap pool and an abundance of natural light. The primary living area is connected to external living and recreational spaces with huge windows inset into the floor that maximise the effect of the pool lapping at the edge of the lounge. The upper section of these windows fold to further enhance connectivity to the outdoor recreational areas and enhance cross ventilation. Internally, walnut timber and aggregate concrete flooring, veneered timber cabinetry, stone bench tops, pendulum lighting and open shelf partitions combine to ensure the warmth of a modern home. The extensive use of timber throughout the interior design blends with the curved rear verandah feature to provide a truly stunning visual experience inside and out.

1 award

    • 2016 Winner

Agnes 4

view +
    • 2013 Commendation

Bannockburn Cultural Centre

view +
    • 2012 Commendation

Hannan Street Residence

view +