Dalton

Vibe Design Group

A contemporary form with a strong horizontal emphasis, this house provides a pleasing contrast to the tall eucalyptus forest against which it is placed. The long low form hovers over the land, and is pierced in the middle by a vertical volume containing the guest ensuite, pantry and library shelves. Effective articulation is provided by a clever arrangement of clerestory windows and vertical elements. Extensive glazing on the long sides of the horizontal form impart an intriguing transparency, which enables the backdrop of eucalyptus to be seen when approaching the front of the building. Open planning, and the omission of a dedicated entry, allow for the flexibility required by the owners. Simple materials allow the house to sit easily in its setting, and inspired landscaping enhances the horizontality of the design.

1 award

    • 2019 Winner

Moat's Corner

view +
    • 2018 Winner

Morell Street

view +
    • 2016 Winner

Sorrento House 1

view +
    • 2014 Commendation

Grange

view +
    • 2013 Winner

The Eyrie

view +
    • 2012 Winner

Royston

view +
    • 2011 Winner

Kew House 3

view +
    • 2011 Commendation

Tramway

view +
    • 2011 Winner

Mercer

view +