Dilkusha

Peter Jackson Design Pty Ltd

This design shows sensitivity to the existing house, reinvigorating its style. Working within Council’s strict heritage guidelines, the key design challenge for the heritage component of this project was the carport. The solution – a stand-alone structure with light, refined steel beam frames – provides strength yet does not overwhelm. Dark colours were selected to blend with features of the original Edwardian home: dark charcoal, white underneath the carport for light and lightness. The newer section has blended well, extending the façade with a more modern steel beam for the carport, giving a hint of the more contemporary extension behind. The project has a wealth of style in its use of materials of different type which are sympathetic to the house as a whole, making this a worthy commendation.

1 award

    • 2019 Winner

Kilburn

view +
    • 2018 Winner

Werai

view +
    • 2018 Commendation

Western

view +
    • 2014 Winner

Glen Osmond Farm

view +
    • 2014 Winner

Amaroo

view +