Hepburn Springs Project

Graham Jones Design

The winner in this category has managed to engage with its natural surrounds and sloping site in the picturesque setting of Hepburn Springs. The architectural presence of the built form displays impressions to the back drop from all elevations that not only indicate prominence, but promote a texture that complements the surrounds. Commencing with the visually impressive southerly entrance which provides balance, natural claddings, defined articulation balance with clever landscaping, blending with the existing foliage. Motioning clockwise following the slope to the stunning northerly elevation which, when illuminated in the evening light, displays articulation, presence and a prominence expanding to its surrounds. The established trees providing the setting for a dramatic backdrop; the external views are a mixture of sunken entry level to elevated living areas, offering inspiring views from all aspects, particularly the expansive deck area. While the interior spaces are suited to the owners, with spacious areas for family and entertaining purposes, the colour and toning internally blends and breathes with the capaciousness of the interior, complementing the exterior and surrounds. A worthy winner in this category: a mixture of originality, daring and adventure.

1 award

    • 2011 Winner

Quietways

view +
    • 2011 Winner

Smiths Beach Units Project

view +