Heritage Re-Invention

EME Design

Heritage Re-Invention, and ‘invention’ being the key descriptor here, applied to the complete transformation of this elegant home into an exciting modern entertainers’ delight. The floor plan design successfully achieves a simple and functional outcome delivering way beyond the client's belief for what might be possible and defies the complexity of meeting the brief in harmony with the challenging constraints of the property. Constraints abound, demanding inspiration. The designer has skilfully identified and embraced these as exciting opportunities to think and plan vertically, to partner the clients brief with the topography and cleverly interfacing multiple floor levels and building element massing without intrusion or dominating the neighbouring properties. Heritage Re-Invention respectfully retains the history and charm of the existing residence with its understated cosy and welcoming ambience, which opens up to reveal and connect the new extension as an exciting transition. Interest and delightful curiosity abounds at every sneak-peak and at every level as each zone ascends effortlessly to and from its next, each with enticing interconnecting outdoor podium decks. Careful spacial interfacing and decor detailing with the integration of available light-filled outdoor spaces merged into the interior zones of contrasting tones and timber finishes, all combine as an ensemble to extend the length and breadth of the residence boundary to boundary. Heritage Re-Invention is a remarkable achievement, harnessing the potential the property offered and assures one that anything is truly possible with the right building designer. Without doubt, the winner in this category.

4 awards

    • 2018 Winner

Courtyard House

view +
    • 2018 Commendation

Passive Butterfly

view +
    • 2016 Winner

Artisan Apartments

view +
    • 2016 Winner

Cathedralette

view +
    • 2015 Winner

Anderson Residence

view +
    • 2013 Winner

Mildura Eco Living Centre

view +
    • 2011 Winner

Ribbon House

view +