Hope Street

Sync Design

To deliver on a brief from a young family rapidly outgrowing their Edwardian terrace home in Melbourne’s inner suburbs, Sync Design sought to create a design that would preserve elements of the Hope Street’s history within a modernised floor plan.

1 award

Maximising the limited space available, the refreshed layout embraces open-plan living with the living and dining area spilling out on to a north facing courtyard. The home is further enhanced with natural light and good ventilation brought in through glazed floor-to-ceiling doors from the courtyard. Paying homage to its history, the heritage-listed fireplace now acts as a stunning feature wall at the entrance of the master bedroom ensuite.

 

Additionally, the old restored leadlight used within the house evokes the true essence of an old Victorian home. The materials and colour palette complement old and new and the recessed curtains are a clever touch as are the old skirtings which extend into the new extension, creating a consistent and inviting environment to live in.

    • 2018 Commendation

Gigil Café

view +
    • 2017 Winner

Doncaster Residence

view +