Keane/Forest Project

Tina Lindner Building Design

A thoughtfully designed building, and although subject to heritage scrutiny, the designer has shown skill in locating the programme, neatly tucking away the upper mass to ensure its ground floor proportions stay dominant. The street façade reveals contemporary detailing and a deliberate absence of ornamentation. Despite these modernist cues, the overall design retains references to the past with the insertion of bay windows and overhanging gables. Sophisticated interiors work well with the external aesthetic, and glimpses through glazed courtyards offer contrast from the harder internal finishes. Each space has been designed to ensure the level of intimacy is appropriate for its function; from the bright, open living rooms to the moody and inviting bedrooms.

3 awards