Moat’s Corner

Vibe Design Group

Moat’s Corner is a benchmark for quality residential design. Nestled elegantly within five acres of established gardens on a 53-acre property, its clean lines, colour palette, and use of natural materials make this home a clear standout.

2 awards

Moat’s Corner is a timeless, interactive haven which celebrates its natural surroundings.

 

Vibe Design Group brings together form, function and appreciation of clever design to create a family home that fits within the existing footprint, ensuring no detrimental impact to the natural vegetation.

 

The carefully thought out floorplan creates an element of surprise as you navigate through the space, while ensuring the separate wings for the parents, teenage children and guests provide a private sanctuary. The hallway of the bedroom wing has been designed to act as an interactive library with paneling forming as bookshelves. While the deepset glass above, below and in-between the panelling ensures no views of the lush greenery outside is compromised.

 

Completely elevated, the building gives the illusion of floating off the ground. Motorised glass sliding doors bring the outside in, allowing the residents to enjoy natural light from every room and a peaceful outlook on to the site’s gardens. Through careful consideration of the site to ensure no detrimental impact to the natural vegetation, the size of Moat’s Corner is concealed in a showcase of sophistication.

 

Moat’s Corner is a beautiful, timeless structure which demonstrates what can be achieved at the height of building design.

 

    • 2018 Winner

Morell Street

view +
    • 2016 Winner

Sorrento House 1

view +
    • 2014 Commendation

Grange

view +
    • 2013 Winner

The Eyrie

view +
    • 2012 Winner

Royston

view +
    • 2012 Commendation

Dalton

view +
    • 2011 Winner

Kew House 3

view +
    • 2011 Commendation

Tramway

view +
    • 2011 Winner

Mercer

view +