Nunawading

Maxa Design

This cohesive, stylish and robust renovation of a 1960’s timber clad home effortlessly describes how the function of a tired floorplan can be completely revitalised to comfortably accommodate the new millennium way of living. Mindful of budgetary constraints, and with a firm eye on sustainability, the work exemplifies a ‘less is more’ aesthetic while never compromising on style and elegant visual appeal. A simple energy is derived from the re use of form and materials, while the introduction of colour, light and a more efficient flow focuses the spaces’ utility and creates an easy contemporary feel. Re-introducing the landscape and house to each other further underscores the straightforward ideas at play here – that both external and internal spaces are important to a coherent whole, and that their efficient utility is dependant on a relaxed co existence. The house manages to be both urbane and playful; its fine use of timber is a stand out, and helps to achieve the fine balance here between anchoring element and decorative delineation. The cantilevered theme cleverly articulates the ‘new’ here, performing the deft trick of managing to retain the roof structure while extending the floor space. Externally, the Shadowclad timber panelling provides the necessary warmth against the contrasting darker cladding. This home impresses on a number of levels but, ultimately, it’s the smart, simple attention to detail that finely demonstrates how budget need not necessarily preclude style.

2 awards

    • 2019 Commendation

Heathmont Passive House

view +
    • 2018 Commendation

Kallista

view +
    • 2016 Winner

Culvert House Trentham

view +
    • 2016 Commendation

Bishop House

view +
    • 2015 Winner

Glen Iris Residence

view +
    • 2014 Winner

Brunswick Residence

view +
    • 2014 Commendation

Warragul Residence

view +
    • 2011 Winner

Tonimbuk Residence

view +