Passive Butterfly

EME Design

This project was a close contender for this award, and was certainly deemed by the judges to be worthy of a commendation.

1 award

While achieving the clients’ brief of including the required living areas, this redevelopment employs sound environmentally sustainable principles, with the use of natural materials, good building orientation, a compact built form, thermal mass for passive heating, and the use of natural garden and wet areas to also allow for passive cooling of the house. While achieving these goals, the new addition respects the heritage of the original house.

    • 2018 Winner

Courtyard House

view +
    • 2016 Winner

Artisan Apartments

view +
    • 2016 Winner

Cathedralette

view +
    • 2015 Winner

Anderson Residence

view +
    • 2013 Winner

Mildura Eco Living Centre

view +
    • 2011 Winner

Ribbon House

view +
    • 2015 Winner

Heritage Re-Invention

view +