Taking it to the Bank

JFK Design Landscape / Buildings / Interiors

This striking, modern and stylish new home is an extension, atop the rear component of an original heritage building, formerly a bank. The transition from old to new has been expertly executed. Materiality is the key to the project’s success. The exterior palette of smooth concrete, zinc, original red brick and galvanised steel columns contrasts with the warm timber tones within. Every aspect from entry path, steps, front door, internal stairs, lighting, kitchen, bathrooms and detailed joinery is fully resolved and harmonious. Spotted gum is a key design element. It is the linking feature with its warm materiality adding depth and contrast to the strong and industrial textures on the exterior. This home creates magic moments in uniquely crafted spaces.

3 awards

    • 2018 Winner

Project Napier

view +
    • 2017 Winner

Project Carlisle

view +
    • 2014 Winner

Glyde Residence

view +