The Essential Ingredient

Wilson iD Pty Ltd

This project showcases the clever use of an existing space, where minimal demolition works were carried out, and a bold design solution was conceived. The design team has devised a unique geometric shape for the shop-front which implies domesticity and creates a bold brand identity. This feature has in turn transformed an ordinary shop into a statement along the strip. The use of timber and a strong colour palette frames the façade of an average shop front, while the transparency of the window and a door create a porthole, drawing one into the retail business within. Together with new disability access into the shop, all of the design elements were achieved while meeting an incredibly tight budget.

2 awards

    • 2016 Winner

Palm Court

view +
    • 2013 Winner

Rose of South Yarra

view +
    • 2012 Winner

Nightingale Street

view +