Westlab

PROJECT Now

What would otherwise be a traditional industrial building has been transformed with a liminal steel screen.

1 award

Wrapping around Westlab’s warehouse façade, the steel screen is not just a striking visual accessory, but a functional form. The steel blades invite sunlight through the floor-to-ceiling windows while shielding direct lines of sight into the office. This allows the workers privacy from their exposed corner block without compromising on natural light.

 

As you move past Westlab, the steel screen’s colour evolves from green to blue which echoes the dynamic nature of Westlab’s occupants. The excellence in this design lies not in how much metal has been used but rather in the way it is used. A once standard building has become a standout due to deft creativity and innovation.

    • 2019 Winner

Aspect Parade

view +
    • 2018 Winner

Neill Street

view +
    • 2018 Winner

Integrated Medical Centre

view +
    • 2017 Winner

Temperance Court

view +